Här kan du också läsa om och beställa CD-skivor som producerats 


 
        Drömnatt     


 
"Elden brann på berget. Copalen spred sin doft och ceremonin hade just börjat. Den varade i 2 kanske 3 timmar, jag minns inte men jag var rörd till tårar. Efter ceremonin sa mayaprästen:
- Jag tackar dig för att du kom.
- Det är jag som skall tacka, sa jag stilla.
- Jag tackar dig för att du kom så långt bortifrån!

Vi måste mötas nu, alla folk, alla kulturer, mötas hjärta till hjärta och förstå att vi alla hör samman."
Dagboksanteckning, Eva Löfman
Chichicastenango, Guatemala
Det är vad denna CD handlar om. Ett starkt berörande möte mellan kulturer. En suggestiv
resa i de fyra vindarnas riktning. Medverkande: Norman Zulu, Dembo Jatta, I À Àilu Gaup, Juan Cornejo, Karl Sidartha Mahanandia, Shingo Ohgami, José Teran, Sten Löfman m.fl.

"Drömnatt är en CD full av meditativ, avkopplande och vacker musik hämtad från olika kulturkretsar, folkslag och religioner. Texterna är på såväl samiska som zulu, men budskapet
om kärleken till jord och himmel, medmänniskor och djur är ändå fullt begripligt. Vi hör alla samman och vi skall vara rädda om Moder Jord, som är förutsättningen för allt liv. Jojk och traditionella rytminstrument gör styckena spännande och fulla av liv, trots det lugn de samtidigt förmedlar. Ljudeffekterna består av försiktiga vattendroppar och fågelsång. I den avslutande sammanfattande sången 'Drömceremoni i de fyra vindarnas riktning' utgår både text och melodi från inspiration hämtad från den nordamerikanska indiantraditionens medicinhjul där de fyra väderstrecken, elementen, alla raser och blandfolk hedras."
Helene Ehriander Bibliotekstjänst

 

 
       I Älvans Spår     


 
En suggestiv och spännade folksaga som tar oss med till Älvekungens rike. Vackra sånger, lockrop, runor och trollramsor från vår nordiska folkviseskatt.

"Mjukt, stillsamt och andlöst vackert berättas sagan om Vallpojken och Älvekungen (32 min). Därefter följer 21 sånger i folkviseton som framförs melodiskt och med gammaldags ord som nästan får en magisk innebörd i sammanhanget (35 min). Lugn och eftertänksamhet präglar denna CD som för vidare en viktig tradition både vad gäller berättande och musik. Lockrop, mungiga, bjällror, kohorn och vallåtar väcker liv i våra nordiska gener och för oss till en tid befriad från modempip
och Filofaxstress. Lyssna och njut tillsammans med barnen upplev vårt 'kulturarv' tillsammans med dem och visa dem vägen till trollramsor och nordisk sagoskatt. Det är en högklassig produktion som går att lyssna till hur många gånger som helst utan att den blir sliten eller förbrukad. Eva Löfmans trollska omslagsakvarell visar tydligt stämningsläget."
Helene Ehriander Bibliotekstjänst

 

 
        Bä Bä Vita Lamm     


 
De allra vackraste sångerna, dikterna och ramsorna
från vår nordiska tradition, skatter vi önskar att alla barn kunde få med sig i livets ryggsäck.

"Mjukt och melodiöst, rofyllt och tryggt förmedlas sexton visor och dikter på denna CD. Det är vackra texter som för tankarna till en förgången tid där mor vävde vadmal, gubben uppå Tallebacken hade fyra getter och där människorna levde nära djur och natur. De flesta melodierna går i folkmusikton och lyssnaren får stifta bekantskap med intressanta instrument som inte är så vanliga inom barnmusiken. Några av melodierna är traditionella, medan flera av dem är nyskrivna: 'Var inte
rädd för mörkret' och 'Skogens sång'. Zacharias Topelius dikt 'Vintergatan' är tonsatt och detsamma gäller Harry Martinssons 'Alarna'. Dessutom läser Eva Löfman på ett förträffligt och rytmiskt sätt Einar Norelius 'Petter och hans fyra getter'. Sammantaget skapas en väl samman-hållen enhet och på samma sätt som berättarrösten Eva önskar att alla barn ska få känna hur ulligt och mjukt ett får är, önskar jag att alla barn ska få höra denna skivas finstämda kulturskatter."
Helene Ehriander Bibliotekstjänst

 

 

 

Det finns också följande kassetband: Månsken, Magi, Resa i Nagual, Gåsa Gåsa Klinga och I Älvans Spår.

CD-skivorna kan beställas direkt genom att klicka HÄR och välj skicka mail.

Skriv CDs titel, önskat antal, Ditt namn, adress och telefonnummer samt faktura adress om annan än lev.adress

 

Normalt en veckas lev.tid

Kassettbanden kostar 50:-/st och CD-skivorna följande:

Drömnatt  150:-

I Älvans spår och Bä bä vita lamm 140:-

Kostnader för porto och emballage tillkommer.